Ter gelegenheid van ons 25-jarig bestaan organiseerden wij op vrijdag 1 oktober 2021 een symposium in de A’dam Toren aan het IJ te Amsterdam.

Voorzitter Raimond Dufour hield de openingstoespraak.

Fleur Woudstra vervolgde met de toespraak van Willem Backer, omdat hij helaas verhinderd was. Deze toespraak maakte duidelijk hoe het huidige drugsbeleid de opsporingscapaciteit opslurpt, waardoor de politie steeds meer tekortschiet bij de bestrijding van andere delicten.

Hier volgde een presentatie door Martinus Stollenga over ‘De Drugswinkel’, waarin hij een model beschreef om productie, transport, verkoop en aankoop van XTC gereguleerd toe te staan.

De laatste toespraak voor de pauze werd gehouden door Wim van Dalen. Hij vertelde over de problemen die ontstaan wanneer de productie en handel van een riskant roesmiddel als alcohol worden overgelaten aan op winst gerichte bedrijven.

Na de pauze hield August de Loor een toespraak waarin hij op basis van ervaringen uit de afgelopen jaren benadrukte dat het voor succesvolle regulering van drugs van essentieel belang is dat deze is ingebed in de belevingswereld van consumenten.

Tot slot was er een discussie met Kamerlid Joost Sneller en diverse anderen. Een kort verslag van deze discussie is hier terug te lezen.

Een video opname van het symposium is hier terug te zien.

Mauro Picavet bezocht ons symposium en schreef daarover dit verslag.

Wij danken Duncan Stutterheim, lid van onze Raad van Advies, van harte, voor het beschikbaar stellen van de prachtige locatie.

Bezocht: Symposium 25 jaar Stichting Drugsbeleid - cannabisindustrie.nl