Vrijdag 1 oktober 13:30-17:00

Amsterdam Toren, Overhoeksplein 3, 1031 KS Amsterdam

Nog enkele vrije plaatsen beschikbaar. (geen kosten)

De Stichting Drugsbeleid bestaat dit jaar 25 jaar. Wij zouden liever op onze lauweren rusten, maar de jammerlijke staat van het Nederlandse drugsbeleid verhindert dat. Daarom hebben de vrijwilligers van onze stichting een symposium belegd om van gedachten te kunnen wisselen over de te nemen strategie in het drugsbeleid.

Het vindt aanstaande vrijdag 1 oktober plaats a.s. in de Amsterdam Toren. De groep genodigden bestaat uit experts die in een plenaire discussie tot een strategie willen komen om het drugsbeleid te veranderen. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar en daarom nodigen we ook van harte uit om deel te nemen. U kunt dan ook uw input leveren.

De bijeenkomst zal ook beperkt digitaal te volgen zijn, mogelijkheid tot interactie is dan niet zeker.

AANMELDING voor dit live symposium kan via de secretaris van Stichting Drugsbeleid, Martinus Stollenga, [email protected]

U kunt zich aanmelden via [email protected] 

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan dit symposium.

Motto van het symposium is: “Drugsprobleem: oorsprong en oplossing”.

De producent van drugs, de verkoper en de gebruiker van drugs zijn blij met elkaar en berokkenen geen schade aan derden. Geen delict dus, hooguit een gezondheidsprobleem. Nu komt de overheid tussenbeide en zegt als het ware: “drugs zijn schadelijk voor de gezondheid, wij willen niet dat ze gebruikt worden. Wij achten onze volwassen burgers te dom of te slap om er af te blijven, daarom gaan we het ze onmogelijk maken om er aan te komen”.

Die strategie is mislukt, drugs zijn overal te koop, soms kun je ze zelfs 24/7 laten bezorgen. Het ontbreken van kwaliteitscontrole schept extra risico’s. Daarnaast heeft het criminaliseren van deze gezondheidskwestie geleid tot een steeds machtiger en grimmigere criminaliteit. Die groeit onze samenleving boven het hoofd.

Oplossing: een nieuwe strategie. Een die drugs toelaat maar nu met écht effectieve drempels voor de beschikbaarheid. Die drugs bevrijdt van de aantrekkingskracht van het verbodene. Die zorgt voor zindelijke productie zonder afvaldumpingen.Het programma omvat een zestal korte inleidingen, gevolgd door een plenaire discussie. Het wordt afgesloten om 16.30 uur met daarna een borrel.