Peter R. de Vries is vermoord. Nu is het genoeg. Blijven dweilen, en ondertussen de kraan wijd open laten staan: daarmee komt de politiek niet meer weg.

De brute georganiseerde criminaliteit is drugscriminaliteit. Zolang drugshandel misdaad blijft, blijven onze straten geteisterd door grof geweld. Onnodig en niet meer te verdedigen.

De zwaarste drugs zijn net zo riskant als alcohol en tabak. En even onuitroeibaar. Dus: sta ze toe en regel dat verstandig.

Cannabis kun je al kopen in de coffeeshop, maar je mag het niet verbouwen. Een wet om een eind te maken aan die onzin ligt al 4 jaar in de Eerste Kamer. Senatoren: neem hem eindelijk aan. We hebben het krakkemikkige experiment dat zich nog jarenlang voortsleept helemaal niet nodig.

Voor de andere drugs: regel de productie en verkoop van de 4 à 5 belangrijkste drugs, zoals xtc, speed en cocaïne.

Welke fracties tonen de moed die Peter R. de Vries, lid van onze Raad van Advies, verdient en draaien de kraan dicht? Moeilijk is het niet, maar wie hebben het lef?

Voor nadere vragen kunt u contact opnemen met Raimond Dufour, voorzitter Stichting Drugsbeleid – te bereiken op 023-5310133