Persbericht 30 mei 2011:

Drugsbrief Opstelten/Schippers: pro Maffia.
 
Het Kabinet wil voortzetting en zelfs intensivering van de Drugsoorlog. Coffeeshops binnen 350 m. van scholen moeten weg: dat is meteen al een halvering, de rest worden kleine clubs, alleen voor Nederlanders. Hennepteelt blijft verboden. Straffen worden zwaarder.
 
Bij de maffia knallen daarom de champagnekurken, want de drugsmarkt wordt voor hen nog profijtelijker. Waarom deze roerende eendracht tussen Kabinet en maffia?
 
Het roer moet òm, naar regulering: dwz het toestaan van drugs onder strikte voorwaarden. Om 4 redenen:
 
1. De drugsoorlog heeft tot doel om drugs weg te houden uit de samenleving. Maar de politie krijgt niet meer dan 5-10 % te pakken. De Drugsoorlog is dus een fiasco.
 
2. Maar niet alleen een fiasco: hij veroorzaakt bovendien –direct en indirect- niet minder dan de helft van alle misdaad in ons land.
 
3. De Drugsoorlog is helemaal niet nodig. De coffeeshop is een werelddoorbraak: het unieke bewijs dat gereguleerde verkoop van drugs mogelijk is zonder dat het gebruik uit de hand loopt. Voor de verzachtende maatregelen bij de andere drugs geldt hetzelfde.
 
4. Regulering van alle drugs vermindert de criminaliteit met een derde, betekent kwaliteitscontrole, een belastingopbrengst van 1 à 1,5 miljard Euro per jaar, een vermindering van handhavingkosten van 4 miljard, en een lastenvermindering voor burgers en bedrijven van 10 miljard per jaar.
 
Het Kabinet heeft 2 hoofddoelstellingen: bezuinigen en de misdaad verminderen. Drugsregulering is dé kans om beide te realiseren. Enige benadeelde partij: de drugsmaffia…
 
Met vriendelijke groet – R. Dufour